Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Fördel med regelbunden stamspolning

Det är många olika saker som kan åstadkomma stopp i dina avlopp. Hela Stockholms avlopp hyser miljontals råttor. Men det är inte bara råttor som är problemet. Det är inte alltid själva råttorna som ser till att det blir stopp i avloppen. Däremot är det den feta maten som vi äter som är orsaken till regelbundna stopp. Så vad bör man göra när det hela tiden blir stopp i avlopp? Här går vi igenom de viktigaste åtgärderna som du som ansvarig för rör och underhåll av rör, kan göra.

1. Regelbundna rörinspektioner

Man kan göra regelbundna kontrolelr av rören. Anlitar du ett VVS-företag som kan gå in i rören med en mini-kamera och ta bilder inifrån rören, kan du själv se hur det ser ut inuti rören. Utifrån det du upptäcker med hjälp av kameran inne i röret kan du sedan fatta det bästa lösningen för dina rör.

läckande rör

2. Stamspolningar av rör

När du ser att det finns saker i rören som direkt orsakar stopp i dina avlopp kan du utifrån det bestämma dig för om det till exempel är dags att byta ut rören, eller göra en mer miljövänlig relining, och med hjälpa av plast härda rören inifrån. Om du inte vill byta ut rör eller göra en relining, kan du i stället göra en stamspolning av rören. Det innebär att du sköljer igenom rören med hjälp av hett vatten. 

3. Regelbunden städning av diskmaskinen

Om du ofta får en dåligt diskad disk, eller stopp i avloppet kan det vara en god idé rengöra diskmaskinen. Du tar loss alla lösa delar i avloppet. Oftast har du en lite korg av plast inuti en behållare som har en tunnare del men som håller den lilla korgen på plats. Ta loss delarna och diska med diskmedel och diskborste. Du kan även ta bort den delen som omringar behållare och korg. Ta sedan en mjuk svamp och rengöra hela innerdelen av diskamaskinen med lite diskmedel på svampen. Torka sedan torrt med en ren, men fuktig trasa.

4. Ha för vana att torka av disk med papper

När du ska ställa in smutsig disk i diskmaskinen, bör du i stället för att skölja av disken i stället använda hushållspapper och torka dem innan du ställer dem i diskmaskinen. Sedan slänger du det smutsiga hushållspappret i soporna. På det sättet ser du till att fett inte åker med avloppsvattnet ner i rören och orsakar stopp i avlopp.

25 Sep 2018