Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Förändringar i ekonomisk plan BRF

I en BRF hanteras stora ekonomiska värden. Styrelsen behöver ta hjälp av speciella konsulter när det gäller upprättande eller ändring av ekonomisk plan BRF.

Det är tryggt för de boende att veta att deras BRF har en solid ekonomi och att inga övergripande förändringar sker utan att det noteras. Ingen vill riskera att ens BRF går i konkurs eller inte kan fullgöra sina skyldigheter. Det bör finnas en ordentlig ekonomisk plan där man enkelt kan följa budget, tillgångar och skulder.

Det sker ändringar ibland, och kanske säljer man några hus eller bygger till några extra lägenheter. Då måste man också göra förändringar i sin ekonomiska plan. Det finns regler för hur man ska göra, och en konsultfirma hjälper till med allt det praktiska. Man ska till exempel registrera ekonomisk plan hos Bolagsverket, så det är inget man kan smyga undan med inom styrelsen.

Ekonomisk plan BRF ger trygghet

Det är inte bara ett nödtvång att ha en ekonomisk plan för sin BRF. Det är också en trygghet och en kontrollfunktion så att inget går snett. De värden som förvaltas i fast egendom, pengar, kontrakt med mera, ska kunna kontrolleras. Man läser ibland att någon har spekulerat med tillgångar och förlorat pengar, och ofta har personen gjort det på eget bevåg.

En ansvarsfull styrelse kan visa precis vilka reparationer som har gjorts, och de har tagit in anbud som de noga har gått igenom innan de beställde ett större arbete. Det är praktiskt att ha en fungerande ekonomisk plan BRF.

13 Nov 2022