Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

För sommar, vinter och mittemellan

Ett hus att leva i. Och ett hus att ha semester i. För många är det viktigt att ha olika typer av hus som man kan använda till olika aktiviteter och olika delar av livet. Kanske också på olika orter.

Sommarstugan har på senare år bytt namn och heter numera fritidshus. Det beror ofta på att de lite enklare stugorna som passade bäst för bruk under de varmare månaderna numera har blivit rejälare byggnationer som även går att använda under resten av året.

Aktiviteter och mys

Tittar man på fritidshus som ligger söderut i landet så skiljer de sig ofta mot de längre norrut. På grund av en strängare vinter och nyttjande för vinteraktiviteter som till exempel skidåkning, så är fritidshusen norrut ofta kraftigare konstruktioner som timmerhus gjorda av stockar. Ett byggnadssätt som gör att man kan ta isär huset och flytta det till en annan plats, om man vill. Men också ett byggnadssätt som har en kraftig isolering i sig genom sitt tjocka virke. Idag är dock konstruktionerna på nybyggda fritidshus så pass bra att man kan välja vilket hus man än vill, var man än vill. Med en liten modifikation som beror på snömängd på taket och isolering i väggar, tak och golv. Därefter kan man njuta av sitt hus under alla årstider för alla aktiviteter.

19 Dec 2020