Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

För dig som vill inreda lyxigt

Många är ute efter att få en lyxig och exklusiv känsla i sitt hem. Att bara sätta upp en kristallkrona i taket räcker inte, utan det gäller att hela hemmet genomsyras av en lyxig känsla för att lyxiga attiraljer som just kristallkronor ska göras rättvisa. I den här artikeln bjuder vi på ett antal korta tips om hur du kan göra ditt hem lite lyxigare.

Jobba med metaller

Mässing, koppar och tenn. Det här är exempel på fina metaller som inte bara är tidlösa, utan som också ger rummet en exklusiv och lyxig känsla. Det går bra att blanda fritt – även om det är lite svårare att få till. Ska man blanda olika metaller i olika färger gör man bäst i att göra det på ett snyggt sätt och skapa en enhetlig känsla. Det säkra kortet är att endast välja en metall, som mycket väl bör räcka för att ge rummet lyxig touch.

Detaljer

För att skapa en riktigt lyxig och exklusiv känsla är fina attiraljer och accessoarer en bra väg att gå. Visserligen kan fina accessoarer i äkta material kosta en hel del, men jämför man med vad till exempel en soffa och ett bord kan kosta, är det inte så mycket. Men för att få en lyxig känsla krävs ofta att man lägger ner en del pengar. Exempel på saker du kan jobba med är lampor, speglar, fina textilier och ljushållare. Låt fantasin flöda fritt!

Eftersom detaljer i äkta material kan vara ganska dyra kan det löna sig att gå på jakt efter det som ser väldigt exklusivt ut, men som faktiskt inte är särskilt dyrt. Fuskpäls eller fina metaller, som nödvändigtvis inte behöver vara i mässing eller koppar, är exempel på det.

Taklampa eller kristallkrona?

Vilka taklampor man har gör en hel del för hur ett rum upplevs. Vad som är en lyxig taklampa är det du som avgör. Kanske passar en kristallkrona utmärkt i taket? En kristallkrona kan visserligen vara ganska dyrt – men det finns både dyrare och billigare modeller.

Som med övrig inredning är det bra att gå efter stilen på rummet. Har du mycket grått och svart i rummet kan till exempel en ljusgrå taklampa smälta in på ett fint sätt. Det finns mängder av olika former och material för taklampor – välj den som passar ditt hem bäst. För vissa är det en kristallkrona, medan det för andra kan vara en snygg designerskärm.

Växterna

När du själv har sett visningsannonser eller tittat på bilder av fina hem är det troligtvis väldigt sällan som dessa bilder inte har innehållit växter. Att sätta in vackra blommor av olika slag – gärna i vackra vaser – skapar en fin touch i hemmet. Vad exakt man bör välja går i trender. Gå i ett lämpligt varuhus nära dig för att se vad som kan passa ditt hem bäst.

20 Jul 2017