Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Fasadrenovering i Uppsala ger huset ansiktslyft

När ditt hus börjar visa tecken på ålder och förslitning måste du vidta åtgärder. En målarfirma som utför fasadrenovering i Uppsala kan förnya ditt hus.

I många kulturer är det viktigt att upprätthålla den personliga fasaden. Att tappa ansiktet och visa irritation kan uppfattas som ett tecken på svaghet. I vår kultur finns det kanske annat att oroa sig för. Om du på en kvartersfest exempelvis blir kritiserad för att ditt trähus börjar likna ett kråkslott, kan du komma att ligga sömnlös i flera nätter.

“Du borde se till att renovera och måla om ditt hus utvändigt”, nämner en granne som du möter på gatan. “Tänker du inte på att ditt hus utseende kan leda till att andra hus i kvarteret får ett lägre marknadsvärde?”, fortsätter hon.

Fasadrenovering i Uppsala utförs av proffs

Du tar kritiken ad notam och vidarebefordrar den till familjens övriga medlemmar. “Vi kanske ska ägna sommarsemestern åt att renovera huset”, säger du. “Ni ungar kan väl skrapa av färg som flagnat och jag kan spackla, slipa och måla”, fortsätter du. Ingen i familjen tycks dock gilla ditt förslag.

“Finns det inget företag som kan ta på sig fasadrenovering i Uppsala?”, frågar din fru. “Jo, det gör det och jag kan undersöka om jag kan hitta någon välrenommerad firma på nätet”, säger du. En representant från en målerifirma kommer på besök och inspekterar fasaden och dess snickerier. Några dagar därefter får du en offert, där arbetskostnaden ger rätt till rotavdrag i den kommande deklarationen.

25 Jul 2023