Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Få mer utrymme med balkonginglasning

Lägenhetsboende kan kännas begränsat när det kommer till renovering. Det finns en gräns för hur mycket man kan och får ändra. En stor förändring man kan göra är att glasa in sin balkong.

Att bo i lägenhet har sina fördelar. Det finns ingen gräsmatta att klippa eller trädgård att behöva lägga ner svett och tårar på. Du kanske till och med har en lägenhet med utsikt, och det är inte någonting som är lätt att få när man bor i hus! Vi människor gillar att utvecklas och växa som personer, och det brukar även spegla sig i våra renoveringsprojekt. I en lägenhet finns det bara ett fåtal väggar du kan riva ner innan det tar stopp. Det kan vara lätt att känna sig begränsad då man inte har samma möjligheter att bygga ut som människor i villa. Det är då man får börja tänka utanför boxen och fundera på att till exempel göra en balkonginglasning!

Skapa ett extra rum att använda året om

Genom att glasa in balkongen skapar du ett extra rum i din lägenhet utan att behöva bo i byggdammet av en faktisk utbyggnad. Med en balkonginglasning är du inte längre begränsad till att använda din balkong på varma sommardagar, utan kan använda den året om. Varför inte ta sig en balkong-glögg på julaftonsmorgon? Med en inglasad balkong blir det möjligt! En annan fördel är att dina balkongmöbler och andra ägodelar skyddas från damm, smuts och regn. Detta ger en större möjlighet till att byta ut din balkonginredning, och du behöver inte känna dig begränsad till vädertåliga alternativ.

En bra investering

Om du har gröna fingrar så ger en balkonginglasning dig ditt egna lilla växthus utan att du behöver en trädgård. Du kan vara säker på att dina växter inte blåser omkull eller fryser ihjäl. Det är även ekonomiskt smart att ha en inglasad balkong då man sparar pengar på uppvärmning. Din balkong blir alltså både mer användbar och du får ut mer av lägenhetspengarna. Om du dessutom ska sälja din lägenhet någon dag så kommer den inglasade balkongen definitivt att höja dess värde. I ett land som Sverige där sommarsäsongen är så kort är det nämligen väldigt attraktivt att ha en plats där du kan inleda sommaren redan i april. Vill du ha något lite mer unikt kan du piffa upp inglasningen med ett färgat glas. Dina grannar kommer definitivt att avundas dig när du sitter där en härlig höstkväll medan de är begränsade till vardagsrummet! Lär dig mer om balkonginglasning på denna webbsida: balkonginglasning.nu 

4 Nov 2020