Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Erbjuder din mäklare homestyling i Stockholm?

Att sälja en bostad i dagens Stockholm innebär att man förmodligen kommer att sluta upp med att ha gjort en god affär. Priserna för bostäder har ökat lavinartat under senare år och detta oavsett om man ser till bostäder innanför tullarna eller i närliggande förorter; den procentuella ökningen har skett överallt. Inte mycket tyder heller på att priserna kommer att sjunka; de kommer möjligen att hitta en stabilare nivå – men att de kommer att sjunka finns det inte mycket som tyder på i dagsläget. Det här förklaras enkelt av det faktum att det flyttar så mycket människor till Stockholm och att det samtidigt inte finns tillräckligt med bostäder för alla; en ekvation som således pressar priserna uppåt och det är det vi ser prov på idag. Hade man turen att köpa en bostad för några år sedan så har man också en god chans till en stor vinst om man beslutar sig för att sälja.

Det första steget i att sälja är att man anlitar en mäklare och detta ska vi titta lite närmare på här. Det finns nämligen väldigt många mäklare i Stockholm och detta gör att valet blir lite svårare att genomföra; alla erbjuder olika saker och alla har olika prisnivåer samt lovar väldigt höga slutpriser.

Men; alla mäklare håller inte samma klass i Stockholm och vi tänkte av den anledningen rada upp några punkter som vi tycker är viktiga att ha i åtanke gällande valet av en mäklare. Punkter som både involverar tjänster och hur man ska tänka som kund och som kan komma att leda till en maximerad vinst vid en försäljning av en bostad i Stockholm. Vi radar upp dessa nedan.

  • Pris. Priset för en mäklare varierar och det första gäller om du ska begära en fast taxa eller välja provision. Vi anser att det sistnämnda är bäst och här ska du inte vara blyg att pruta. Mäklare har alltid visst utrymme för förhandling och du som kund sitter med trumf på hand.
  • Homestyling. Här är en avgörande tjänst som många mäklare börjat använda sig av i Stockholm. Homestyling innebär att en professionell inredare hjälper dig att göra din bostad mer inbjudande. Homestyling utgår från dina möbler och dina föremål. Nyckelord för homestyling är att skapa rymd och yta; det kan innebära att den professionella inredaren ber dig att flytta undan lite möbler och en del föremål. Homestyling ger en dokumenterad effekt och de som som valt homestyling som tjänst säljer ofta till ett högre pris än de som avstår.
  • Etablerad mäklare. Välj ett större mäklarhus och gärna ett som kan området du säljer i. Bor du Årsta – välj en mäklare med sin bas där; lokal kännedom och erfarenhet ger dig som kund en större trygghet.
12 Jul 2017