Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

En badrumsrenovering är en investering i Stockholm

Hur mycket kostar egentligen en badrumsrenovering? Frågan är något som ofta kommer upp och den är svår att ge något konkret svar på. Allt handlar av naturliga skäl om vilket badrum man vill ha, vilket material man väljer, vilket företag man anlitar och hur stort badrum det handlar om. Skillnaden kan vara ganska stor mellan en badrumsrenovering där en person aktivt sökt det billigaste materialet och den billigaste firman jämfört med en person som valt en lite lyxigare lösning.

Dessutom så anser vi att frågan i många fall är felställd och detta särskilt om man bor i en stad som Stockholm. Där bör man istället fråga sig: hur mycket kan jag tjäna på en badrumsrenovering?

Som alla vet så har Stockholm under de senaste åren haft en i det närmaste explosionsartad utveckling sett till priserna för bostäder. En utveckling som heller inte ser ut att stannas av utan där man istället ser tecken på att en ökning. Gemensamt mellan många spekulanter är att de söker en en lägenhet i Stockholm där man direkt kan flytta in och där det inte behöver renoveras något och det är här en badrumsrenovering kommer in i bilden. Ser man till rum som man bör hålla i toppskick så är nämligen badrummet ett bra exempel på ett sådant och där spekulanter kan tänka sig att buda väldigt högt för ett fräscht sådant. Att man innan en försäljning av sin bostad i Stockholm genomför en badrumsrenovering kan i många fall generera ett väldigt högt slutpris – betydligt högre än vad fallet varit om denna badrumsrenovering inte ägt rum.

Naturligtvis ska man här även väga in faktorer såsom vart i Stockholm man bor, hur stor bostad man har samt vilka spekulanter som kommer på visningen. En badrumsrenovering i sig säljer inte per automatik en bostad till en högt slutpris i Stockholm – men att det kan vara avgörande; det råder det inga tvivel om.

Vi kan här säga att summan för en badrumsrenovering – av standardmodell och i ett normalstort badrum – kostar kring 70.000 kronor och där man efter något år lägger ut bostaden till försäljning där slutpriset (efter budgivning) landar på en halv miljon över det begärda priset. Där kan man se att de initiala 70.000 kronor man lagt ut verkligen har betalat sig. I Stockholm så kan man alltså – baserat på detta – i många fall ställa sig den fråga vi nämnde ovan: Hur mycket tjänar jag på en badrumsrenovering? Läs mer här!

17 Jul 2017