Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Det här slipper du inte undan som husägare

Som husägare finns det en hel del som behöver göras – året om. Det som tas upp här kan visserligen undslippas om man anlitar en firma för jobbet, men de flesta väljer att göra jobben på egen hand. Oberoende om man är villaägare utanför Stockholm eller Malmö, Göteborg eller Kiruna kommer en del jobb att behöva göras. Om det inte utförs kommer villan att se lite mindre trevlig ut än grannens förmodligen.

Fönsterrenovering

En fönsterrenovering kan kännas som ett nödvändigt ont. Fördelarna som visar sig när man väl är klar med sin fönsterrenovering är dock många. Om det har dragit mycket vid dina fönster tidigare, har du förmodligen låtit uppvärmningssystemet jobba alldeles för hårt för att hålla ett skönt inomhusklimat.

En annan fördel är hur mycket ljud som släpps in. Bor du vid en trafikerad väg i till exempel Stockholm, kommer du troligen att märka en enorm skillnad efter att en renovering är gjord. Skillnaden märks troligtvis som mest strax innan du släcker ner och går och lägger dig på kvällarna. Det här gäller såklart inte bara i Stockholm, utan även i andra större städer eller bara där huset är placerat nära en bullrig väg. Oavsett om du bor nära en bullrig väg eller inte är dock en fönsterrenovering på sin plats om fönstret drar.

Markiserna

Visserligen är det inte alla husägare som har markiser, men har man det är det något som bör skötas om. Det är dock inte mycket underhåll det är frågan om, men åtminstone ett par timmar om året bör läggas för att hålla markiserna fräscha så länge det går. Visserligen går markiserna inte sönder på en gång bara för att man inte underhåller dem, men om tillräckligt lång tid utan omvårdnad av markiserna passerar kommer deras livslängd att förkortas markant.

Underhåll med årstiderna

Har du säkrat huset inför vintern? De varierande årstiderna i Sverige innebär en hel del jobb för husägarna i landet. Visserligen är det här kanske viktigare om du bor i Kiruna än om du bor i Stockholm, men även i Stockholm är vintern kall.

När vintern kommer är det viktigt att man stänger av vattnet om man ska åka iväg någonstans. Det finns skräckexempel där husägares ledningar har gått sönder efter att vatten har fryst och expanderat medan det varit borta. Oftast händer det här ägare av fritidshus, men det finns exempel där även vanliga villaägare drabbats. Då handlar det om att husägaren varit borta under en semester eller av annan anledning lämnat huset obebott under en tid.

24 Aug 2017