Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Dessa är inredningstrenderna för i år

En av de starkaste trenderna som startade för några år sedan, och som har vuxit starkare den närmaste tiden och som lär fortsätta i år är tanken på hållbarhet. Vinden har vänt. Under 1970- och framför allt under 1980-talet hade vi en ”slit- och släng” period. Resurserna sågs som något oändligt. Visst fanns det de som stod utanför den här trenden, människor som prata om ”tillbaka till naturen” och var del i Moder jord-rörelsen. De tillverkade sina egna kläder och levde mest på grönsaker. Men under 1990-talet försvann de nästan, och under 2000-talet och fram till i våra dagar har de nästan varit helt osynliga.

Men de senaste åren kommer en bred trend, som inte handlar om Moder jord, eller tillbaka till Gröna vågen, utan om människor som stabilt med båda fötterna på jorden (till skillnad från Moder jord- och Gröna vågen-människorna) inser att jordens resurser verkligen är ändliga. Det är inte hållbart att leva upp allt det som nästa generationer ska leva av. Sedan finns det kapitalstarka miljardärer som planerar nästa flytt till planeten Mars… Men i den tanken är inte de flesta människor än. Därför ser vi en stark trend när vi inreder våra hem, att materialen och sakerna ska vara hållbara.

1. Hållbar trend

I det nya hållbara tänket vill vi också veta hur de material har tillverkats och av vem. Det är samma tanke som hållbarheten, vi vill veta att själva produktionen har gjorts på ett hållbart sätt. 

2. Mer färger

Eftersom den vita/svarta/grå trenden i inredning är definitivt över inreder vi i dova färger, blandat med metallfärger som silver, krom och aluminium. Vi väljer också mörkare träslag till våra möbler, som Teak, Körsbär och Mahogny. Det viktiga med allt detta sammantaget är harmoni. Färgerna på tapeter, målningar, golv och möbler ska harmoniera i nyanserna. Vi köper möbler som ska hålla för längre tid än bara de närmaste 20 åren, eller säsongen. Därför får de kosta mer.

3. Avskalat

Vi vill också ha mer avskalat än tidigare. Vi vill inte ha plottrig inredning, och här spelar även tanken på lång hållbarhet in, färgerna ska hålla länge, man ska inte tröttna på tapeterna, utan ha dem för längre tid än bara några år. Fortsätt läsa mer om väggfärg och måleri i Stockholm.

4. Industriell stil

Vi ser också att den industriella stilen som dominerat de senaste två åren inte kommer att dominera i år. Möjligen har vi kvar den nakna stilen i form av nakna lampor, svart stål och vissa inredningar i betong.

5. Inne med överraskningar

En annan intressant detalj i inredningen är att vi kommer att se fler oväntade detaljer i våra hem; kök som inte ser ut som kök, oväntade materialval i både kök och badrum, som träpaneler i badrummet och kristallkronor i sovrum, eller i köket. Just trä som materialval kommer troligen att öka under året framför oss.

6. Fortsatt grön trend

Dessutom fortsätter den gröna trenden i form av stora gröna växter vi har hemma, liksom att vi odlar grönsaker på tvären och längden både inne och ute.

7. Naturtrend

När det kommer till möbler fortsätter trenden att inreda i naturmaterial fortsätta från tidigare år. Vi ser skinnsoffor, bastmattor och rottingmöbler.

1 Feb 2018