Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

De smutsigaste platserna i ditt hem

Alla hem måste städas och detta gärna någon gång i veckan. Städar man inte så ligger bakterier kvar och det är dessa som ligger bakom många av de onödiga sjukdomar som vi drabbas av. Många menar här att de verkligen sköter sin städning men att de ändå blir sjuka oftare än andra och vill därför veta vad problemet är. Här ska man direkt säga att det kan bero på att man har ett sämre immunförsvar och att alla sjukdomar verkligen inte går att leda till huruvida man är duktigt på att genomföra en hemstädning eller inte. Det man dock ska tillägga till detta är en liten fråga, nämligen; städar du rätt och städar du på rätt ställen?

Det finns nämligen några platser- och några saker i hemmet som är mer benägna än andra att dra till sig bakterier och några av dessa blir – tyvärr – helt bortglömda så fort dammsugaren, golvmoppen och rengöringssprayen åker fram. Vilka är då dessa platser och vilka saker bör man slänga och ersätta med jämna mellanrum?

Köket är värst

De flesta hittar du i ditt kök och här kan vi nämna skärbrädan, reglaget på din spis, kökskranen, fläkten, diskbänken, bänkskivorna och – framförallt! – din disktrasa.

Just den sistnämnda saken har lite av ödets ironi över sig och detta då det trots allt är den som du kanske använder för att rengöra allt annat med. Disktrasan är nämligen den överlägset största samlingplatsen för bakterier och om du använder den till att torka av annat med så blir ju detta rent kontraproduktivt. Byt din disktrasa mer frekvent och fuska heller inte med de andra sakerna och ytorna i ditt kök.

Vidare kan vi även nämna att platser som toaletten (naturligtvis...) är extra utsatt och bör hållas extra rent. En sak som ofta står inne på toaletten men som rengörs sällan är dock muggen där du ställer din tandborste som visat sig vara en riktig bakteriedrabbad detalj i hemmet. Denna bör rengöras minst en gång i veckan och handen på hjärtat här; hur ofta sker det hos dig?

Detta är alltså typiska exempel på hur man kan städa och göra rent de stora ytorna medan man inte tänker på de små detaljerna. Tandborstsmuggen, disktrasan och hundens leksaker är saker som hela tiden får en längre livslängd än vad som rekommenderas och det är också dessa som man måste vara noggrannare med att slänga och byta ut. Det kan alltså vara din tandborste eller din disktrasa som gör dig sjuk – saker du egentligen har för att vara frisk. Ödets ironi i sin värsta form.

1 Feb 2017