Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Därför ska du anlita en certifierad rörmokare på Lidingö

Ska ni renovera badrummet? Var då noga med att anlita endast certifierade hantverkare. Här kommer några tips för er som ska anlita en rörmokare på Lidingö.

Läckande rör och fuktskador i nyrenoverade badrum beror oftast på att man använt sig av icke certifierade hantverkare. Tyvärr får det till följd att man inte får ut något på hemförsäkringen. I stället måste man på nytt renovera badrummet men även åtgärda fuktskadorna. Var därför noga i valet av hantverkare och anlita endast certifierade rörmokare.

Det samma gäller vid alla andra typer av rörtjänster utförda av en rörmokare, som exempelvis installation av värmepump, avloppsspolning, installation av diskmaskin eller tvättmaskin med mera. Förutom att rörmokaren ska ha gedigen utbildning och vara certifierad måste firman även ha försäkring. Annars kan man inte få ersättning för eventuella skador orsakade av rörmokaren.

Hur mycket kostar det att anlita en rörmokare?

Vill man anlita en rörmokare likt rörmokarelidingö.se på Lidingö för exempelvis en badrumsrenovering eller byte av blandare i köket ska man ta in offerter och jämföra priser. Det kan vara klokt att välja en aktör som erbjuder garanti på sitt arbete. Men man måste ändå försäkra sig om att rörmokaren är certifierad och har försäkring.

Som privatperson kan man alltid använda sig av rot-avdraget när man anlitar en rörmokare, även vid akuta situationer som när rör sprungit läck. Vid en akut situation hinner man sällan ta in offerter och jämföra priser men rörmokaren ska ändå i förväg kunna uppskatta hur mycket det på ett ungefär kommer att kosta.

10 Jul 2023