Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Dags för fasadmålning i Stockholm?

Är det dags att förnya fasaden på din villa i Stockholm? Inte så konstigt att det finns flest villaägare i Stockholm, som ju har flest innevånare och flest villaägare i hela landet. Om du funderar på att måla om ditt hus i Stockholm, kommer vi här med bra tips och råd. Ett av de bästa tipsen är att anlita en hantverkare som har möjlighet att renovera mer än bara åtsadkomma en fasadmålning i Stockholm.

Totalentreprenad för fler tjänster

När det kommer till fasadmålningar, är det en bra idé att anlita ett företag som kan erbjuda totalentreprenad. Det innebär att de har förmågan till allt det som kan behövas utföras av ett hantverkarföretag. När man ska utföra en fasadmålning är det bra om hantverkaren även kan renovera fasaden eller både kök och badrum. Det är ju oftast så när man väl börjar renovera ett hus, att man upptäcker fler saker som behöver renoveras. Målar man om fasaden märker man plötsligt att både husgavlarna, fönster och vindskivor behöver renoveras.

F-skattsedel och ansvarsförsäkring

Att företaget har en egen F-skattsedel är viktigt då Skatteverket kräver det för att du, som kund, ska få dra av på renoveringarna i Rot-avdraget. Utan en F-skattsedel anses hantverkarna vara dina anställda och då blir man tvungen att betala arbetsgivaravgifter och dra av skatter. Och det vill man ju inte. Med Rot-avdraget får du i stället dra av för 50.000 kronor på ett år och per person men inte mer än 30 procent av arbetskostnaderna.

Garantier på jobbet 

Det kan även vara bra att se till att de har en nöjd-kund-garanti på jobbet som de utför åt dig. Då är det lättare att kunna anlita en sådan hantverkare, om man vet att de jobbar tills man är nöjd. Annars är det omöjligt att veta att hantverkaren är en duktig sådan. Tyvärr finns det alltför många som fuskar, eller gör konstiga saker när man ska utföra en fasadmålning. Det är lätt att fuska genom att bara måla om på en yta som kanske har gammal färg på fasaden.

Se till att bearbeta underlaget

Istället för att effektivt avlägsna den gamla fasadmålningen målar de på bara med ny färg. Det kanske ser bra ut just för tillfället men efter några månader börjar den gamla obearbetade ytan synas igenom den nya målarfärgen. Det kan göra att gamla flagnade färgrester syns, panel som inte är bra börjar ruttna under färgen. Då måste man anlita en hantverkare som ser till att underlaget är ordentligt genomarbetat, slipat och grundmålat. Läs mer om en sådan hantverkare i Stockholm på: https://www.fasadmålningstockholm.com.

9 Aug 2019