Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

 • Att tänka på
 • Allmänna tips
 • Leva i villa
 • Vilka kostnader?
 • Hur det är att bo i villa
 • Renovera villa

Dags för en golvslipning i Stockholm?

Om du känner att din bostad börjar kännas lite tråkig och inte längre ger den där wow-känslan som du vill komma åt så kan det mycket väl vara golvens skick som påverkar. Många ser inte golven som en del i sin inredning; man tar dem för givna. De ligger där och gör inte så mycket väsen av sig; men faktum är att ett slitet golv har en stor påverkan i hur det övriga intrycket av en bostad ser ut. 

Det spelar ingen roll hur fina, moderna möbler du har i bostaden i Stockholm och det spelar heller ingen roll i hur du ställt dessa möbler – är golvet slitet så kommer detta att spilla över på resten av rummet, ge ett solkigare intryck, göra rummet mindre ombonat och mindre ljust. Lyckligtvis så finns det ett bra alternativ för dig som har trägolv i din bostad: nämligen att genomföra en golvslipning. 

“En golvslipning tar fram alla positiva egenskaper som finns i ditt trägolv. Karaktären kommer fram, patinan syns och golvet ger hela rummet en skjuts rent utseendemässigt. Det är dessutom billigt i förhållande till att byta golv“

Vi skulle definitivt uppmuntra dig som känner att ditt trägolv börjar kännas slitet att kontakta ett företag för en professionell golvslipning. Genom en golvslipning så får golvet fram sin naturliga glans och inneboende skönhet igen – detta till ett billigare pris än vad ett nytt golv skulle kostat. En annan fördel är att ett äldre golv har en karaktär och en patina som nyare golv saknar: en golvslipning tar fram dessa egenskaper igen. 

En slipmaskin

Välj rätt företag för din golvslipning i Stockholm

Frågan är vilket företag du ska välja? Helt lätt är det inte – särskilt inte i Stockholm där det råder en stor konkurrens. Den fara som finns i att välja fel företag för sin golvslipning är att golven i fråga förstörs; man kan slipa för mycket, man kan skada golvet på annat sätt och man kan genomföra en ytbehandling som inte passar bra med vad man som kund önskar. Det finns – kort och gott – vissa risker med att välja fel företag och vi tänkte, genom några punkter, visa dig hur du ska tänka för att få en bättre golvslipning utförd. Så här hittar du rätt golvslipning i Stockholm

 • Se över tidigare jobb. Referenser är på det stora hela det som fungerar som bevis på kvalitet. Kan företaget visa upp tidigare uppdrag - och ge nummer till kunderna – så är detta en klar fördel. Om inte – ja, då tycker vi att du ska välja ett annat företag inom golvslipning.
 • Priset. ta in några offerter och ställ dessa mot varandra. Rådet är att du väljer bort den dyraste – och den billigaste. Många företag jobbar med lockpriser och en låg offert (i förhållande till konkurrenternas diton) kan mycket väl vara ett försök att få dig som kund.
 • Maskiner: Fråga vilka maskiner som används. Det kommer att handla om mycket slipdamm och därför så bör företaget ha moderna maskiner i sin park som samlar upp allt damm direkt. En dammfri slipning är värd några extra kronor!
 • Betalning: Se till att betalningen sker efter avslutat jobb och se till att rot-avdraget – om du är berättigad och vill – finns dragen på fakturan.
 • Garanti: du bör få vissa garantier inskrivet i avtalet. 
29 Jan 2018