Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Chevron parkett ger golv med stil

Om du vill ha ett golv i din bostad som sticker ut, kan du låta lägga ett golv i ett franskt fiskbensmönster. Kontakta ett företag som lägger chevron parkett.

Du har efter ett långt och arbetsamt liv kunnat köpa dig en våning. Med lite renovering och reparationer kan bostaden omvandlas till en veritabel paradvåning. Men du vill inte ha en lägenhet som liknar alla andra och dessutom är du något av en frankofil. Varför inte ha golv som för tankarna till Versailles, tänker du.

Eftersom du besökt just detta slott, kommer du ihåg att parkettgolven i slottet hade en speciell utformning. Parketten låg i något som påminde om en pilform med stavarna snedkapade i båda ändar.

En hantverkare lägger chevron parkett

Du kontaktar en firma som säljer och lägger golv av det slag du önskar. Det finns chevron parkett i olika träslag och med flera behandlingar. En variant är rökt ek, men hur röker man ekträ? Träet behandlas med ånga av ammoniak och resultatet blir att varje ådra i parketten framgår. Golvet får en speciell känsla som syns men som ändå inte sticker ut för mycket.

Går det då att kombinera franskt fiskbensmönster med nordisk sparsmakad design? Det finns många skäl till att det går bra. Golvet får framträdande och skarpa linjer i golvet. Blir inte chevron parkett dyrt? Så var det kanske tidigare med omfattande arbete med slipning, spackling och lackering, men idag förbehandlas stavarna på fabrik. Dessutom blir själva golvläggningen effektiv och till och med mindre omfattande än när konventionell fiskbensparkett läggs.

3 Aug 2023