Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Chevron golv blir elegant i villan

Ett Chevron golv är ett trä- eller parkettgolv som passar bra i en äldre villa som ska renoveras. Man kan välja mellan ek eller valnöt och olika ytbehandlingar.

Simon och hans fru hade köpt en gammal villa med stor potential, som det hade stått i annonsen. Vad det betydde i praktiken var att villan var i stort behov av renovering. De gillade dock både utmaningar och att arbeta med händerna, så det hade inte varit ett svårt beslut att köpa villan.

Nu stod de dock inför en massa beslut som behövde tas. Först hade de gjort vid kök och badrum, eftersom det var utrymmen som de gärna ville skulle kännas fräscha och funktionella. På tur stod nu vardagsrummet att fixas till. De hade valt vackra tapeter i klassisk stil. Att golvet skulle vara av trä var också något som de var helt överens om.

Valet blev ett Chevron golv

Det fanns dock massor av trägolv i olika varianter att välja mellan. För det första, skulle de ha ett massivt golv eller ett lamelluppbyggt golv? Vilket träslag? Vilken struktur? Vilken ytbehandling? Valmöjligheterna var till synes oändliga.

De bestämde sig för att åka till ett showroom. Där kunde man använda alla sinnen för att jämföra olika typer av golv. Ganska snart föll de för en variant som kallades Chevron golv. Det kunde fås i ek eller valnöt. Valet blev ek, som de tyckte passade bäst till husets karaktär. Nu kunde de knappt bärga sig innan golvet hade kommit på plats. Läs mer om Chevron golv här: chevronparquet.com

12 Jul 2022