Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Byte av garageportar för ett billigare hem

Hur mycket betalar du för uppvärmning i ditt hus? Det spontana svaret på denna fråga är för många detta: För mycket! Ställer man därefter frågan om vad de gjort åt detta och om de vidtagit några åtgärder för att sänka sin kostnad – ja, då blir svaret mer svävande. Det finns de facto saker som man kan göra för att få en billigare driftskostnad och det handlar i regel inte om några jätteinvesteringar heller. Ser man till en enkel ekvation som leder till en hög räkning så beror det ofta på att man någonstans i huset har ett läckage och där kall luft utifrån kommer in medan varm luft inifrån hela tiden sipprar ut. Något som dessutom direkt påverkar klimatet inomhus till det negativa.

Detta läckage brukar ofta vara i taket och genom att kontakta en takläggare som vidtar lämpliga åtgärder så brukar man som husägare få en betydligt skonsammare räkning. Kostnaden för en takläggare är dessutom inte speciellt hög och om det inte handlar om att nämnda åtgärder innebär att du måste byta tak så kommer det inte att kosta särskilt mycket pengar för att få en lägre driftskostnad. Ett annat område som ofta är boven i dramat gällande läckage går lite mer under radarn och är något som inte många tänker på.

Vilket? Jo, gamla garageportar. Just garageportar har en begränsad livslängd och ligger de i direkt anslutning till huset då finns det där stor chans att de är dessa som låter kall luft komma in. Det vill säga; äger du ett hus i Stockholm och tycker att du betalar för mycket pengar i uppvärmning så kan ett byte av garageportar vara en väldigt god investering att göra.

Nya garageportar för ett säkrare hem

På köpet i detta och för att motivera ett byte av garageportar kan vi även nämna att man minimerar risken för inbrott den vägen – äldre garageportar är nämligen en dröm för många inbrottstjuvar och det finns många husägare i Stockholm som bittert fått erfara detta.

Vidare så kan man även nämna att dagens garageportar är väl utvecklade och där man med ett enkelt knapptryck både kan öppna- och stänga dem – utan att lämna bilen. En regnig dag i Stockholm innebär således inte att man måste bli blöt för att ta sig in i sitt hus.

Ett byte av garageportar kan spara mycket pengar, det ger extremt mycket komfort och det ger ett mycket säkrare hem. En riktigt bra investering, kort sagt.

12 Jul 2017