Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Bygga altan på huset höjer värdet

Många som vill sälja sitt hus sätter igång med renoveringar av badrum, kök och rum i huset som inte har sett en renovering på 20 år. Det är viktigt och bra och hjälper alla till att höja värdet på ett hus. Här vill vi påminna om att även en inbyggd altan vid huset hjälper till att höja värdet på ett hus. De flesta önskar sig en plats utanför huset där man kan sitta och inta sina måltider. En plats där festen kan hållas under heta sommarkvällar. För bara några år sedan var det inte lika vanligt med altaner. Har man ett hus som är byggt för flera år sedan, säg 30,40 eller till och med för 50 år sedan, byggde man inte hus med altaner. Nu byggs de flesta hus med altan och med tanke på att husägarna gärna vill kunna sitta utomhus.

Bygg en neutral altan

Är det så att ni bestämmer er för att höja värdet på huset med en altan är det bäst att bygga en "neutral" altan. En sådan altan som de flesta kan tycka om och som fyller viktiga funktioner. Här tycker vi att det är bäst att låta ett företag bygga altanen så att ni vet att kvaliteten på altanen blir så pass bra att det höjer värdet på huset. Dels kan daltanen bara byggd med trallar. De flesta gillar vanliga trallar av trä till sin altan. Tänk också på att altanen bör ha ett räcke för att se gediget och bra ut. Kanske man behöver bygga en trappa i anslutning till altanen så att man enkelt kommer till altanen från trädgården.

Låt nästa husägare bestämma fler funktioner

Är det sedan någon som vill glasa in sin altan är det bättre att låta nästa husägare göra det. Sådant har med smaksaker att göra och det är svårt för någon som säljer att veta hur nästa ägare vill ha sin altan. På samma sätt är det med att bygga in pool, badtunna eller en grill i altanen. Det är bättre att nästa husägare får bestämma om de vill ha en sådan funktion. Det enklaste är att bygga en slät, och enkel altan.

Anlita proffsen

Om du inte känner till någon som kan bygga altaner, kan man alltid fråga vänner, släkt och bekanta om de känner till någon som kan bygga en altan. Om inte kan du enkelt googla bygga altan, och sedan skriva in din ort i Googles sökfält. Då får du upp flera förslag på företag som bygger altaner där du bor. Läs mer om ett erfaret företag med utbildade hantverkare, som har ansvarsförsäkring och nöjd-kund-garanti på sina altanbyggen på: http://www.byggaaltan.biz.

27 Jun 2018