Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Bli inte överraskad av oförutsedda utgifter

Den som ska flytta råkar ofta ut för en gel del oförutsedda utgifter. Det är ändå en hel del utgifter man står för den månad som man har bestämt sig för att köpa en villa. Har man inte pengarna på banken, vilket väldigt få har, kan man alltid låna på banken. De flesta banker är villiga att låna ut pengar jsut för ett villaköp, då själva villan utgör säkerhet för banken att få tillbaka pengarna ifall de inte litar på dig som låntagare. Vill man kan man be om att få ett större lån än vad själva villan kostar, eftersom man ofta råkar ut för en hel del oförutsedda utgifter i samband med en inflyttning. Här listar vi några sådana överraskningsmoment man kan råka ut för och som det kan vara mycket värt att tänka på innan.

Flyttlådor som inte håller

1. Plötsligt inser man att man inte har några riktiga packlådor och får ge sig ut och leta. Det är mycket viktigt att ha riktiga packlådor att packa i. De måste hålla för flera kilo och handtagen ska inte gå sönder. 

Saker som går sönder vid flytten

2. När man packar, kanske man inte packar så bra och sakerna går sönder och plötsligt måste man ut och handla in en ny kristallkrona, eller nya champagneglas, eller kristallvaser. 

Man skadar sig under flytten

3. Man kanske får soffan på tårna och blir tvungen att sjukskriva sig, och går miste om inkomster, vilket blir en extra belastning i samband med flytten.

Städningen blir dyrare än man tänkt sig

4. Sedan kan städningen bli en dyr affär. Har man inte städat såsom hyresvärden har tänkt sig att städningen ska se ut, anlitar de en städfirma som tar rejält betalt och man blir tvungen att betala för en väldigt dyr städning, och man har ingen möjlighet att förhandla ner priset.

Ta kontrollen över utgifterna i flytten

Då kan en flyttfirma hjälpa till så att man får en kostnad som man har kontroll över. Anlitar man en flyttfirma får man en offert. På så sätt vet man vad hela kalaset kommer att kosta. Är det en riktigt seriös flyttfirma ber de att få så detaljerad information om flytten som det bara går så att de kan ge en så realistisk offert som det bara går. Då blir det inga negativa överraskningar för dig som kund. De kanske vill veta hur många kvadrat din gamla bostad har för att få en uppfattnig om hur mycket det är som ska flyttas. De vill säkert veta vilka tunga saker du vill flytta, såsom eventuella pianon, vitvaror och så vidare.

30 Apr 2018