Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Besiktningsman i Stockholm är en trygg lösning

Det man inte kan se med blotta ögat avslöjar en besiktningsman i Stockholm vid undersökningen av en fastighet, så det är nödvändigt med sådan hjälp för att känna sig trygg när man ska köpa.

Det är jättesvårt att undersöka en bostad som man är intresserad av att köpa. Man har en undersökningsplikt, men oftast tittar man bara på det uppenbara. Det är svårt att veta vad mer man ska leta efter.

Risken är att allt ser bra ut, men när man börjat bo i lägenheten eller huset så upptäcker man svagheterna. Då kan det ibland vara för sent att få ersättning eller pruta ner priset.

Har man anlitat en besiktningsman blir köpet tryggare. Att ha som sitt jobb att leta efter svagheter och fel gör att man vet var man ska leta. Det kan finnas mögel bakom väggar eller skåp som inte går att se. En dåligt dränerad trädgård kan vara fin en torr sommardag men på hösten blir den full av vatten som hotar källaren. Sånt ser man inte om man inte varit med förr.

Det är en investering att anlita en besiktningsman

De som arbetar med att kontrollera fastigheter har ett helt objektivt sätt att titta på byggnader. Man kan därför anlita dem för att göra regelbundna kontroller i bostadsrättsföreningar eller hyresfastigheter. Då försäkrar man sig om att standarden hålls uppe och att där inte finns något som kommer att behöva repareras.

På det sättet kan man upptäcka fel och brister innan något blivit skadat, och spara onödiga utgifter.

14 Oct 2021