Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Behöver du en snickare?

Alla som har hus vet att det mycket jobb med allt mellan himmel och jord. Det finns alltid något man borde göra och tiden och kunskapen räcker inte alltid till.

Det finns alltid ett antal drömmar man som husägare har. Vissa vill bygga ut för att få mer plats, bygga en härlig uteplats eller altan eller kanske bygga ut garaget. Andra känner ett behov av att renovera och fräscha upp den gamla villan. 

Kanske har ungarna tjatat om en pool i trädgården länge nog för att man ska orka stå emot. Det vore ju faktiskt ganska härligt med en vacker pool att svalka sig i. När det gäller större byggprojekt rekommenderas det att anlita en professionell snickare.

Utbyggnad

När det gäller utbyggnad finns det mycket man kan göra. När huset börjar kännas trångt kan man undersöka möjligheten att bygga ut för att möta den växande familjen eller at få mer plats för sina intressen. När hushållet har flera bilar behöver garaget byggas ut. Eller varför inte bygga om delar av garage eller källare till boendeyta? Det kan bli väldigt snyggt och charmigt.

Går du i liknande tankar ska du kontakta en byggfirma för att se vilka möjligheter som finns i ditt hus. Det måste undersökas hur huset är byggt gällande bärande balkar och stommar för att det ska vara möjligt. Men i de allra flesta fall går det utmärkt. 

Många drömmer om en modern uteplats att umgås på sommarhalvåret. Det går att göra mycket snyggt och spännande på en uteplats. Varför inte bygga in ett SPA till exempel?

Renovering

Hur snyggt och fint huset än har varit sliter tidens tand på allt. Efter ett antal år är det dags att fräscha upp badrum, kök och andra rum. Det finns oändliga alternativ när det gäller renovering. 

Ett tips är att söka inspiration i magasin och byggprogram på TV. Hela huset kommer att kännas nytt och fräscht samtidigt som det behåller sin ursprungliga charm. Många renoverar sitt gamla kök till ett ultramodernt kök med öppen planlösning och moderna lösningar. Ett kök är husets hjärta där familjen samlas dagligen.

Badrummet är ett annat rum som slits mycket med åren. Vatten sliter mycket och kan göra mycket skada i form av vatten- och fukt-skador.

Kanske vill man riva ut den gamla duschkabinen i förmån för ett vackert badkar med jacuzzí och varför inte bygga en härligt bastu? Med en modern belysning i form av spotlights lyfter badrummet mycket.

20 Mar 2019