Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Bänkskiva levererades i Stockholm

En bänkskiva kan användas för många olika saker. Utanför Stockholm installerades en skiva i marmor i det blivande karamellkokeriet. Det var ett klassiskt val.

Efter noggrann planering och många förberedelser började karamellkokeriet utanför Stockholm äntligen börja ta form. Emma älskade att följa framstegen som gjordes dag för dag. De hade fått ligga i ordentligt med arbetet för att allt skulle hinna bli färdigt innan sommarsäsongen. Sommarens turistströmmarna var nämligen viktiga för att få igång omsättningen.

För barnfamiljer på väg ut till skärgården eller östkusten skulle karamellkokeriet bli ett självklart stopp på vägen. Till att börja med skulle Emma bli tvungen att köpa in en del godis för att få tillräckligt stort sortiment som lockade. Men planerna var att det så småningom skulle övergå nästan helt till de karameller som de själva skulle koka.

Bänkskiva i marmor så klart

Det som skulle göras nu närmast var att ta emot leveransen av bänkskiva. Självklart skulle bänkskivan vara av marmor. Det var det allra bästa materialet att göra karameller på. Den heta sockermassan skulle formas av flinka händer samtidigt som den kyldes av den kalla marmorn. Det var så det alltid hade gjorts och det var så det skulle göras nu också.

Nu kom lastbilen med bänkskivan. Den var lång och naturligtvis rejält tung. Företaget intill ställde upp med sin truck för att de skulle kunna få in bänkskivan i karamellkokeriet. Så långt var det inga problem. Trucken lyfte upp skivan och förde den sakta in över benställningen. Försiktigt lades den sedan på plats. Emma suckade lättat — nu skulle resten gå som en dans.

15 Nov 2022