Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Balkonginglasning i Uppsala

Balkonginglasning är toppen för att man ska kunna njuta mer av sin balkong i Uppsala. Det ger också fördelar i form av ökad säkerhet och besparing av energi.

Balkonginglasning är inte en dum idé. Hur många dåligt utnyttjade balkonger finns det inte, bara för att det inte är trevligt att sitta där? Det kan vara blåsigt, regnigt eller mycket oväsen runt omkring som gör att balkonger inte används. De sommardagar som det är njutbart att sitta på balkongen i Uppsala är faktiskt lätt räknade.

Men detta går alltså att ändra på genom balkonginglasning. Glöm uttrycket “pensionärskuvös”. Alla som bor i lägenhet med balkong kan ha stor glädje av att få balkongen inglasad. Dessutom ger det ofta ett mer tilltalande utseende på huset, och höjer värdet på lägenheten. Bara det är nästan skäl nog.

Balkonginglasning ger isolering

Med glas av bra kvalitet, det vill säga lågt så kallat U-värde, så kan man utnyttja balkongen från tidig vår till sen höst. Om man kompletterar med någon typ av infravärme, så kan man också mycket väl utnyttja balkongen hela året. Dessutom fungerar det som ett isolerande utrymme, så att man får en energibesparing för hela bostaden. Har man småbarn eller djur så innebär det också en ökad säkerhet med inglasning av balkongen. En olycka kan annars hända alltför lätt.

Inglasning av balkonger kan beställas av både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Om man vill få det gjort så är det bara att kontakta ett företag som fixar det. Sen är det bara att börja njuta. Läs mer om balkonginglasning på denna hemsida: balkonginglasninguppsala.se

8 Nov 2022