Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Att tänka på med flyttfirma i Göteborg

Ska du flytta är det bra att få professionell hjälp, speciellt om du har småbarn. För att få en smidigare, mindre stressig flytt kan du anlita en flyttfirma i Göteborg. Här är några flyttips.

Att delegera är ett av de bästa sätten att få mer tid och kraft över till annat viktigt som måste utföras. Om du överlåter stor del av flytten åt en flyttfirma kommer du definitivt att märka hur smidigt det kan vara att flytta. En del flyttfirmor erbjuder sig även att hjälpa dig med packningen! Det mer traditionella är att flyttbyrån tillhandahåller transport till och från den nya bostaden samt last och avlastning.

Små barn springer omkring och kan göra sig illa under en flytt. Du kan istället ta dem till parken eller hålla dem upptagna med något roligt någon annanstans medan din partner stannar med flyttgubbarna.

En miniguide inför flytten med flyttfirma

Nyckeln till en lyckad flytt ligger i planeringen. Starta tidigt med att planera vad som behöver göras. Gör gärna en checklista. Det är motiverande att få checka av avslutade ärenden och det är kul att se hur produktiv man är. Boka din flyttfirma i Göteborg i god tid innan din flytt. Du kan få en besiktning och en offert utan kostnad på de flesta flyttbolag.

Det finns inte många saker som är mer frustrerande än att upptäcka att man inte har tillräckligt med flyttkartonger när det är dags att lasta bilen. För att undvika att vara kartongfattig, eller att använda dåliga kartonger, kan flyttfirman hjälpa dig. De brukar erbjuda att antingen sälja eller hyra ut kartonger. En del är speciella för sköra saker, så att dina kristallvaser inte går sönder till exempel. Antalet är inget problem för dem, så du har tillgång till så många du behöver. Som tumregel brukar man säga att det räcker med en kartong per kvadratmeter.

Varför inte låta flyttfirman sköta flyttstädningen också?

Efter att man flyttat in vill man ägna all sin fritid åt att pyssla om och inreda sitt nya hem. Egentligen finns det ingen stor lust att åka tillbaka till gamla huset och städa. Nej, slipp det. När du anlitar flyttfirman kan du be dem slänga in en städning också. Då vet du med säkerhet att flyttstädningen blir utförd, men att du inte behöver ha någonting med den att göra. Detta är ett superbra tips för dig som vill ha post-flytt chill.

24 Sep 2021