Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Att köpa ett hus i Täby

Täby är känt som en trygg och förhållandevis rik kommun strax norr om Stockholm. Funderar man på att flytta hit är man säkert i full färd med att titta på hus och vad kommunen egentligen har att erbjuda. Klart är att Täby, med sina ca 68 000 invånare, har ett tjänste- och butiksutbud som gör att invånarna trivs.

Titta på nätet

De flesta gör det idag. Numera är det nästan enklast att helt enkelt hitta sin bostad på nätet. En fördel med att göra detta är att du enkelt kan sortera på dina önskemål. Vill du till exempel ha ett hus med markiser, som är över 120 kvadratmeter stort och som ligger nära vattnet? I sådana fall kan du enkelt med hjälp av bilder och filtreringsfunktioner på olika hemsidor snabbt få fram ett hus som du kan åka och titta på.

Givetvis kommer utbudet att skilja sig åt över tid, och i en medelstor kommun som Täby blir det ganska tydligt. Kanske finns det för tillfället inte ett hus som ligger nära vattnet, har markiser (även om markiser såklart går att sätta upp själv) och är över 120 kvadratmeter stort. Har du inte för bråttom med ditt köp kan du dock unna dig att vänta och se vad som dyker upp på marknaden. Vissa saker går givetvis att fixa själv efter köp. Förutom att sätta upp markiser om du önskar det, kan du eventuellt förlänga tomten eller måla om huset till exempel.

Mycket natur

Täby passar särskilt bra för dig som gillar friluftsliv. Eftersom så stora delar av Täby är obebyggt finns det alltid något att göra för den som gillar att vara ute i friska luften. På sommaren kan du bada utomhus eller ta skogspromenader, medan du på vintern kan åka längdskidor i preparerade spår.

Här finns även gott om vatten för den som gillar att fiska. Förutom att det finns många insjöar i närheten, med till exempel gädda och abborre, ligger även havet nära. Du som gillar att fiska med båt, eller åka båt över huvud taget, kan glädjas över att Täby har två av Sveriges största småbåtshamnar.

Historia

Täby har varit bebott sen länge. Således finns det en hel del historiska sevärdheter att hålla utkik efter om du bosätter dig här. Till exempel kan du besöka Runriket, som har den största samlingen av runskrifter i hela värden. Dessutom kan du upptäcka Estrid, som var den mäktigaste kvinnan i Täby under 1000-talet.

9 Aug 2017