Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Är en vindsvåning i Stockholm ditt nästa hem?

En råvind ombyggd till en vindsvåning är ett sätt att få ett nytt och fräscht boende när man letar bostad i Stockholm. Nyproducerat och gammalt på en gång, och dessutom charmigt och unikt.

Att välja och vraka fritt på bostadsmarknaden är få förunnat. Särskilt i Stockholm där bostadspriserna höga och utbudet av lägenheter som man har möjlighet att köpa kan vara begränsat. Men kanske har man sparat ett tag och fått ihop till en ganska stor handpenning, och är till slut redo att försöka hitta drömboendet.

Kanske är man sugen på en nyproducerad lägenhet. Och samtidigt dras man kanske till byggnader i något äldre stil, eller så vill man helt enkelt bo i ett område där det inte byggs så mycket nytt. Då kan alternativet vara en nyproducerad vindsvåning.

Oinredda vindar blir till vindsvåningar att bo i

En del fastigheter har vindsvåningar som hittills bara har varit råvindar, men som lika gärna skulle kunna göras om till lägenheter. Ibland görs sådana renoveringsprojekt och det kan bli en fantastisk chans att få en unik lägenhet.

Trots att en fastighet inte ser ny ut på utsidan kan det dölja sig en riktigt pärla där inne. Med en vindsvåning kan man få rum med charmiga snedtak, högt i tak mitt i rummen, och kanske takfönster som släpper in dagsljuset. Har man tur kan man också få en fantastisk utsikt över staden. Tänk en härlig takterass där man kan sitta och se ut över stadens alla tak. Där behöver man inte drömma sig iväg någon annanstans. Läs mer om vindsvåningar på denna sida: simoncrest.se

8 Jan 2022