Köpa Villa

Välkommen!

Här hittar du all information du behöver för att köpa en villa.

  • Att tänka på
  • Allmänna tips
  • Leva i villa
  • Vilka kostnader?
  • Hur det är att bo i villa
  • Renovera villa

Äggkartonger på väggarna

Många kanske minns när man täckte väggarna med äggkartonger för att få bra ljud. Idag har tekniken gått framåt och man har hittat nya spännande vägar för att på ett bra sätt absorbera ljud.

Numera finns effektiva lösningar för att absorbera ljud vilket skapar en typ av ljuddämpning. Akustikputs som det kallas är en teknik som används för att dämpa ljud i en bullrig miljö men passar även bra i rum med högt tak. Det finns flera olika typer av putsen så därför är det viktigt att läsa noga innan man väljer sort så att man får den effekt som man eftersträvar. För att använda produkten behövs professionell personal då det krävs en viss teknik och kunskap för att få bästa resultat. Så att vända sig till ett företag som specialiserar sig på produkten är ett klokt beslut.

Flera sätt

Man stryker på flera lager och det är som sagt väldigt viktigt att det blir gjort på rätt sätt. Annars kan en del av effekten utebli i rummet. Det finns även en mer avancerad metod där man sätter en absorbent på väggen och sedan, innan man lägger på akustikputsen, filar och putsar ner kanterna för att få det perfekta resultatet. Putsen kan få lite olika strukturer beroende på vad man tycker om. Oavsett vad man har för ytor fungerar akustikputsen bra. Man kan även använda den på gamla historiska byggnader. Så det finns verkligen en stort användningsområde för produkten som har denna unika egenskap.

Var finns kompetensen?

Det finns idag företag som har nischat sig på just denna teknik. Så det är ett vanligt sätt att förbättra ljudmiljön. Har man exempelvis tänkt göra ett musikrum hemma så är det ett perfekt tillfälle att prova denna teknik. Har man dessutom en öppen planlösning där ljudet kan bli ett bekymmer, ja då kan man slå två flugor i en smäll och anlita företaget man valt för flera jobb.

Om miljön är en viktig aspekt när man förbättrar sitt hus så finns akustikputs som inte innehåller några farliga ämnen och som är gjord av naturmaterial. Dessutom går det att montera ner den om man skulle vilja det, som exempelvis om något måste justeras för att få ett bättre resultat. Några av företagen i branschen har även andra tjänster. Som till exempel gipsputs för väggar och tak. Några jobbar också med den klassiska byggnadskonsten stuckatur. Du hittar de flesta företagen på internet.

13 Jul 2020